Spørsmål og svar

Ofte stilte spørsmål og svar

Ofte stilte spørsmål og svar

«Ofte stilte spørsmål og svar» er en side hvor du finner svar på de mest stilte spørsmålene fra våre kunder. Dersom du lurer på noe finner du trolig svaret her. Hvis ikke er du selvsagt velkommen til å ringe oss eller sende en mail.

VitaMax inneholder ingredienser med bekreftet og dokumenterte positive helseeffekter. En kapsel inneholder marine omega-3 (510 mg – hvorav DHA 250 mg og EPA 50 mg), blåbærekstrakt (200 mg – hvorav 50 mg er antocyaner) og vitaminene D3 (20 μg), C (40 mg) og E (10 mg).

DHA og EPA er essensielle omega-3 fettsyrer som er viktige for å opprettholde kroppens normale funksjon. Forskning viser at den gunstige effekten oppnås ved et daglig inntak av minimum:

  • 250 mg DHA+EPA per dag bidrar til normal hjertefunksjon.
  • 250 mg DHA per dag bidrar til normal hjernefunksjon, syn og øyefunksjon.

Dette dannet grunnlaget for at en kapsel VitaMax inneholder hele 250 mg DHA + 50 mg EPA, 300 mg totalt. Du kan lese mer om dette her.

VitaMax inneholder flere typer antioksidanter, deriblant antocyaner/antocyaniner fra blåbærekstrakt som er de kraftigste antioksidantene som finnes. Vitaminene C og E er også antioksidanter, og har en viktig rolle i sammensetningen av VitaMax og hvordan VitaMax bidrar positivt på kroppen og helsen. Du kan lese mer om antioksidanter her og  om antocyaner her.

Det er 20 mikrogram (µg) vitamin D3 i en kapsel VitaMax. Helsedirektoratet anbefaler et daglig inntak på 10 mikrogram (µg) per dag for gravide, ammende og voksne kvinner og menn. Alle over 75 år bør ta 20 mikrogram daglig. Det er spesielt viktig å få tilstrekkelig med vitamin D3 i vinterhalvåret. Du kan lese mer om dette her.

Myndighetene har satt øvre grense for langvarig inntak av Vitamin D til 100 mikrogram per dag. (For personer fra 11 år og oppover)

De regner videre at ca 20 mikrogram kommer naturlig fra kosten, og har satt øvre inntak fra kosttilskudd per dag til 80 mikrogram. En kapsel med VitaMax inneholder 25% av dette.

Kun en kapsel er nok for å dekke de nødvendige dagsbehovene i henhold til norske Helsedirektoratet og EFSA (European Food Safety Authority), men ta gjerne to kapsler i en oppstartsperiode for å bygge opp immunforsvaret ditt, eller dersom du kjenner at du brygger på noe. På denne måten kan du booste effekten.

En eske VitaMax inneholder 30 kapsler som tilsvarer en måneds forbruk.

En forsendelse med VitaMax inkluderer 2 esker som tilsvarer 2 måneders forbruk.

Det viktigste av alt er at du finner gode rutiner som passer best for deg, men vi anbefaler at du tar VitaMax sammen med frokost som en del av morgenrutinen din. Da får kroppen din tid nok til å bearbeide ingrediensene og dra nytte av de gode helseeffektene gjennom dagen. Svelges med vann for best opptak.

Ved å ta VitaMax hver dag, sikrer du et fast påfyll av omega-3-fettsyrene DHA og EPA, antocyaner fra blåbær, og vitaminene C, D3 og E til kroppen din. Alle er viktige ingredienser som man bør ta daglig for å oppnå den beste effekten.

Ja. VitaMax inneholder bare ingredienser som er naturlige, trygge og grundig testet. Våre leverandører er kvalitetssikret og har lang erfaring i produksjon av kosttilskudd. Produksjonen av våre kosttilskudd skjer iht. Good Manufacturing Practice (GMP), som er retningslinjer som beskriver en god fremstilling (kvalitetskontroll, produksjon og testing) av blant annet kosttilskudd, farmasøytiske produkter, matvarer, kosmetikk og medisinsk utstyr. Anera følger også de internasjonale retningslinjene i Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP). Dette innebærer fareanalyse, farevurdering eller risikoanalyse for å sikre at produkter er helsemessig trygge.

VitaMax skal oppbevares i romtemperatur. Tørt, kjølig og utilgjengelig for barn.

Holdbarhet: Se datostempel på esken.

VitaMax inneholder omega 3-fettsyrer, antocyaner, antioksidanter og vitaminer. Disse stoffene er naturlige og de samme du vil få i deg ved å spise variert og sunn mat. Det er derfor svært lav risiko for å oppleve bivirkninger. Vitaminene C, D og E står oppført i kosttilskuddsdirektivets liste over godkjente vitaminforbindelser.

Ved graviditet, allergi mot noen av ingrediensene, eller ved bruk av reseptbelagte legemidler, bør man snakke med fastlege før man gjennomfører store endringer i kostholdet eller ved oppstart av alle typer kosttilskudd.

Dette vil variere fra person til person alt etter hva kroppen trenger. Kroppen trenger tid for å ta opp alt det gode fra de forskjellige ingrediensene før du begynner å merke effekten.

Noen av ingrediensene, som vitaminene C, D3 og E, tas lettere opp i kroppen. En kan derfor først oppleve mer overskudd før man opplever noen av de andre positive effektene, som reduserte muskel- og leddsmerter, og et styrket immunforsvar. Bedre øyefunksjon, hjernefunksjon og redusert risiko for hjerte og karsykdommer vises gjerne over lengre tid. Derfor er det viktig med tålmodighet og ikke slutte for tidlig med VitaMax. VitaMax er ikke «en tryllekapsel», men et kosttilskudd som over tid bidrar til å styrke og forbedre kroppens normale funksjoner som immunforsvaret, muskler og ledd, hjerte, synet, blodsirkulasjonen, osv.

Alle i familien som ikke får tilstrekkelig av omega-3, vitamin D3 og antioksidanter i det daglige kostholdet, bør ta VitaMax.

Selv om ingrediensene i VitaMax er naturlige og kan spises av barn ned til 3 måneders alderen, anbefaler vi ikke VitaMax til barn under 3 år på grunn av kapselens størrelse. Kapselen er for stor for et lite barn og det er risiko for at den kan sitte fast i halsen.

Ved graviditet, allergi, og ved bruk av reseptbelagte legemidler bør lege informeres om bruk av alle typer kosttilskudd.

VitaMax inneholder omega 3 fra fisk og er derfor ikke farlig å bruke ved skall- og bløtdyrallergi.

Den marine oljen i VitaMax er en ren fiskeolje, men kan inneholde allergener. Dersom du har fiskeallergi, bør du ta kontakt med fastlegen din før du tar VitaMax.

Nei. VitaMax er et gluten- og laktosefritt produkt.

Ja, du kan kombinere VitaMax med legemidler, men du bør alltid sjekke med legen din hvordan dine medisiner passer inn med det kosttilskuddet du tar.

Ja, du kan kombinere VitaMax med blodfortynnende medikamenter, men det er veldig viktig at du forhører deg med fastlegen din om disse påvirkes, før du tar VitaMax.

Da er det bare å ta kontakt med vår kundeservice på telefon 51 88 99 94 eller ved å sende en e-post til post@vitamax.no. Du kan også lese mer om det på Salgsbetingelser som du finner nederst på nettsiden.

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)