Artikler – Kosthold, hva anbefaler Norske myndigheter

Kosthold, hva anbefaler Norske myndigheter og hvorfor?

Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er derfor bra for både helse og trivsel, og ofte kan til og med små grep i hverdagen ha stor betydning for helsen. 

Her finner du i korte trekk svar på de viktigste spørsmålene:

Hvilke anbefalinger gir de Norske myndighetene oss om kosthold, Omega 3 og vitaminer?

Det anbefales et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.

Her kan du lese om Helsedirektoratets kostråd: https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/kostrad/helsedirektoratets-kostrad

Hvor ofte bør man spise fisk ifølge Helsedirektoratet?

Man bør gjerne spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og også gjerne bruker fisk som pålegg. Kostrådet tilsvarer totalt 300–450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk.

Fiskeforbruket i Norge er generelt sett lavere enn ønskelig, og vesentlig lavere enn forbruket av kjøtt. De fleste av oss følger de offisielle rådene om å spise fisk to til tre ganger i uken, ifølge Statistisk sentralbyrå (2017): «Syv av ti nordmenn spiser fisk eller annen sjømat som pålegg, lunsj eller middag to ganger i uken eller mer. De eldste i befolkningen spiser mest fisk. Blant personer over 67 år spiser 85 prosent fisk mer enn to ganger i uka. Blant de mellom 16 og 24 år, spiser 60 prosent fisk mer enn to ganger i uka».

Og hvorfor er et balansert kosthold så viktig for min helse?

«Spiser du sunt og variert og er fysisk aktiv i hverdagen, reduserer du risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, overvekt, diabetes type 2 og flere former for kreft.» (Helsedirektoratets kostråd)

 

Det er derfor svært viktig at man også trener regelmessig to eller 3 ganger i uken eller at man er fysisk aktiv i minst 30 minutter hver dag. Gevinsten totalt sett er en bedre helse og mer overskudd i hverdagen.  

Inneholder den norske gjennomsnittskosten anbefalt mengde Omega, vitaminer og mineraler?

Norsk gjennomsnittskost inneholder tilfredsstillende mengder av de anbefalte vitaminene og mineralene, med unntak av vitamin D og folat.

I den siste forbruksundersøkelsen var kostens innhold av vitamin D lavere enn anbefalt mengde for voksne, men også for 4-, 9- og 13-åringer. Det er også påvist utilfredsstillende vitamin D-status blant eldre og enkelte innvandrergrupper, og mange i Norge har lave blodnivåer av vitamin D i vinterhalvåret.

Hva bør man gjøre dersom kostholdet ikke er tilstrekkelig?

Dersom det er utfordrende med et tilstrekkelig og balansert kosthold, eller dersom kostholdet ditt ikke inneholder anbefalte dagsbehov, er det viktig å velge et godt kosttilskudd som hjelper deg med å dekke disse behovene slik at kroppen skal kunne fungere optimalt samt å forebygge sykdom.

Hvorfor skal jeg velge VitaMax?

Fordi dette er håndplukket til deg. VitaMax er utviklet med hjerte for helse, og er et høykvalitets kombinasjonsprodukt spekket med høykonsentrerte og essensielle fettsyrer og vitaminer. Sammensetningen i VitaMax gjør den unik, og med KUN 1 kapsel får du dekket det anbefalte dagsbehovet av de viktige Omega 3 fettsyrene EPA og DHA og vitamin D3. I tillegg er den også spekket med viktige antocyaner og antioksidanter fra Blåbær som styrker immunforsvaret ditt, samt vitamin C og E. Per i dag er VitaMax det eneste produktet på det norske markedet som inneholder denne kombinasjonen. Dersom du er opptatt av kvalitet før kvantitet så er VitaMax for deg.

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)