Ingrediensene – Blåbær

Blåbær

Blåbær

Det finnes knapt noen matvarer som er rikere på antioksidanter enn blåbær!

Blåbær er supernæring, og er flere ganger blitt kåret til en av de fem sunneste matvarene man kan spise. Det lille bæret er en vitaminbombe. Det betyr at det er helse i hvert bær, og kanskje til og med noen ekstra ungdomsdager?

Det har blitt forsket på blåbær både nasjonalt og internasjonalt i over 20 år for å kartlegge og forstå bærets helsebringende effekter.

Blåbær inneholder mineraler, vitaminer, naturlig fiber og fruktsyrer – og ikke minst et høyt innhold av antioksidanter. Den aller mest effektive antioksidanten i blåbær heter antocyaner.

Hva er antioksidanter og antocyaner?

Kort sagt, disse beskytter deg mot sykdom.

Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår mot angrep, såkalte frie oksygenradikaler, og verner oss på denne måten mot sykdommer.

Den mest aktive og kraftigste antioksidanten heter antocyaner, og den er det mye av i blåbær.

Blåbær inneholder 15 forskjellige antocyaner!

Antocyaner er plantefargestoffer som gjør at plantene blir røde, blå og oransje. Blåbær-antocyaner er det forsket mye på og denne er regnet som en av de mest interessante antocyanene sett fra et helsemessig synspunkt.

VitaMax inneholder hele 200 mg blåbærekstrakt herav 50 mg er antocyaner.

Noen antioksidanter produserer kroppen vår på egen hånd, men for å opprettholde antioksidantforsvaret er mennesket også avhengig av å få tilført en rekke forskjellige antioksidanter gjennom kosten. Det er særlig fra frukt og grønnsaker, men også belgfrukter, hele gryn og nøtter, samt protein av høy kvalitet som kjøtt, fisk, kylling og vilt.

Eksempler på antioksidanter er C og E-vitaminer. Disse vitaminene finner man i et kosthold rikt på grønne, gule og røde frukter og grønnsaker. VitaMax inneholder alle disse vitaminene!

Så for at du skal beskytte deg best mulig mot sykdommer, er det viktig med et variert og sunt kosthold. Vi oppfordrer deg derfor til å følge Helsedirektoratets anbefalinger med Fem om dagen.

Det kan være utfordrende å spise variert og sunt hver eneste dag, derfor kan det være lurt å supplere med et kosttilskudd som VitaMax som inneholder akkurat det riktige drivstoffet kroppen din trenger for å fungere optimalt.

Hva kan antioksidanter og antocyaner gjøre for kroppen din?

  • … forebygge sykdommer som influensa, kreft, hjertesykdom, diabetes mm.
  • … gi beskyttelse av blodkarveggene og redusere faren for proppdannelser

Antocyan-påvirkning av endotelin-1 gir beskyttelse av blodkarveggene og reduserer faren for proppdannelser.

  • … bremse generell aldring, og kan ha effekt på hudens helse

Aldring er i stor grad akkumulering av frie-radikalskader i cellene. Mitokondriene produserer store mengder, og gamle mitokondriemembraner lekker opptil 100x så mange radikaler. Eldre celler trenger derfor betydelig større mengder antioksidanter.

  • … bremse demensutvikling

Ved demens feller beta-amyloid ut mellom hjernecellene, og bryter synapse-kontakten. Blåbærantocyaner hemmer utfelling av b-amyloid, stimulerer neurogenese, beskytter karveggene og opprettholder cerebral vaskularisering.

  • … beskytte øynene, bedre nattesynet og forhindre tørre øyne

Antocyaner bremser senil kataraktdannelse ved å fjerne radikaler som gir vridning av linseceller. Karforsyningen til retina beskyttes og utvikling av angiopatier minskes. Regenerasjon av synspurpura stimuleres.

  • … ha en neuroprotektiv effekt

Blåbærantocyaner beskytter nevroner effektivt mot hypoksi. Eksperimentelle hjerneslag-studier viser signifikant reduksjon av nevrontap ved tilstedeværelse av blåbærantocyaner. Dette korrelerer med bedre mentale ferdigheter i standardiserte læringstester. 

  • … bidra positivt på kolesterolnivået

Blåbær er proppfulle av sunne kjemikalier og antioksidanter, som ifølge amerikanske forskere skal kunne senke kolesterolnivået i blodet like effektivt som vanlige medisiner. (ref. forskning.no)

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)