C2 – Immunforsvar

Er immunforsvaret ditt sterkt nok?

VitaMax bidrar til å styrke det

Er immunforsvaret ditt sterkt nok?

VitaMax bidrar til å styrke det

Hva er et immunforsvar?

Immunforsvaret, også kjent som immunsystemet, er kroppens forsvarssystem som beskytter oss mot sykdom og fremmede stoffer. Det består av ulike typer celler og proteiner som sammen bidrar til å forhindre infeksjoner.

Skadelige inntrengere vil først og fremst møte på det medfødte immunforsvaret, og det er denne delen som uskadeliggjør flesteparten av de fremmede stoffene og organismene. Om inntrengere overlever det medfødte immunforsvaret, vil det ervervede immunforsvaret aktiveres.

Denne delen av immunforsvaret består også av hvite blodceller, men her en undergruppe kalt lymfocytter.

Det ervervede immunforsvaret bygges opp etter hvert som vi blir eldre og vi har fått vaksiner, hatt influensa og annen sykdom som kroppen lærer å kjenne igjen.

Det ervervede immunforsvaret jobber mer avansert og spesifikt hvor ulike celler «husker» og ødelegger en spesifikk inntrenger, i motsetning til det medfødte immunforsvaret som angriper «alle» inntrengerne det møter på.

Kun 249,- pr mnd. Første måned gratis.

(To måneder per forsendelse)

Hva kan man gjøre for å styrke immunforsvaret?

Et svekket immunforsvar gjør at man er utsatt for infeksjoner og sykdom fordi kroppen vil være mindre motstandsdyktig. Om man ønsker å vedlikeholde et sterkt og godt immunforsvar kan man påvirke dette til en viss grad ved å ta ulike livsstilsvalg.

 

Faktorer som kan bidra til at immunforsvaret fungerer optimalt:

 

Ha et sunt og næringsrikt kosthold!

 •  For å bygge opp friske nye celler og styrke immunforsvaret må kroppen få riktig og nok næring. Ved å spise varierte og næringstette matvarer vil man bidra til et godt immunforsvar. Frukt og grønnsaker inneholder antioksidanter og vitaminer som spiller en viktig rolle for immunforsvaret. Mineraler som jern og sink er også viktige.

 

 • Regelmessig fysisk aktivitet vil styrke immunforsvaret på lang sikt. Rett etter, og i timene etter hard trening, kan immunforsvaret være noe redusert, men dette vil stabilisere seg etter hvile.

 

 • Redusere langvarig og negativt stress. Langvarig stress kan svekke immunforsvaret. 

 

 • Nok søvn. Langvarig søvnmangel har vist seg å påvirke immunforsvaret negativt.

 

 • Følge vaksinasjonsprogrammet. Dette hindrer infeksjonsepidemier og gir mindre risiko for sykdomssmitte.

 

 • Ha god hygiene. God håndvask og regelmessig vask av kroppen bidrar til et godt immunforsvar.

 

 • Generell trivsel og god livskvalitet. Det spekuleres i om dette potensielt kan gi en direkte positiv effekt på immunforsvaret. Det vil også indirekte bidra på grunn av positive effekter på stress, helseatferd, sosiale relasjoner og livsstil.

 

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)

Immunforsvaret er avhengig av D-vitamin og omega-3 for å fungere

Forskning viser at immunforsvaret er helt avhengig av D-vitaminer og omega-3.

 • Enkelt forklart bruker kroppen D-vitaminene til å starte immunforsvaret og omega-3-fettsyrene til å til å frakte bort og resirkulere.
 • Etter hvert som vi blir eldre svekkes vår indre søppelhåndtering og omega-3-fettsyrer blir mer og mer viktig for immunforsvaret.

C- Vitamin er et essensielt næringsstoff

 • C-vitamin er akkurat som de andre vitaminene, et essensielt næringsstoff som vi ikke kan overleve uten. Vitamin C er viktig for å lage bindevev, stimulerer produksjonen av proteinet kollagen og fremme absorpsjon av ikke-hemjern i mage-tarmkanalen. Vitamin C er også en antioksidant som er med på å styrke immunforsvaret.

VitaMax er en vitaminbombe for immunforsvaret ditt

 • Kroppen trenger omega-3, D-vitamin og masse antioksidanter for å styrke og opprettholde immunforsvaret i kroppen din. VitaMax inneholder høye doser med omega-3-fettsyrene DHA/EPA, antocyaner som er de sterkeste antioksidantene fra blåbær og vitaminene C og E som begge er sterke antioksidanter.

 

Styrk ditt immunforsvar med VitaMax!

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)

Les mer om disse viktige ingredienser

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)