Helseeffekter

Aktive familie som gå på tur for å vise de positive helseeffekter av VitaMax.
Å vise at VitaMax er et laktose- og glutenfritt produkt

Helseeffekter

VitaMax er et høykvalitetsprodukt, utviklet i Norge, som inneholder kun ingredienser som har dokumentert positive helseeffekter på flere funksjoner i kroppen, som for eksempel positive helseeffekter i hjertet, hjernen, ledd, immunforsvar, magen, syn, huden, muskler, skjelettet og mer. Nedenfor forklarer vi mer detaljert om helseeffektene.

Reduserer risiko for hjerte- og karsykdommer

Omega-3-fettsyrer påvirker flere ulike faktorer i hjerte/kar-systemet, blant annet hjerterytme, triglyserider/fettstoffer i blodet, blodtrykk og prosesser knyttet til aterosklerose/trombedannelse. Flere studier tyder på at tilskudd kan ha en forebyggende effekt mot hjertesykdommer, og rådet fra norske helsemyndigheter er fremdeles at inntak av omega-3-fettsyrer, enten fra matvarer, tran eller kosttilskudd, reduserer risiko for død som følge av hjertesykdom og kan hjelpe med å senke blodtrykket på en naturlig måte. 

VitaMax innholder 300 mg av de essensielle omega-3-fettsyrene EPA og DHA ( 250 mg DHA+EPA daglig bidrar til normal hjertefunksjon. EFSA sine godkjente påstander). Disse langkjedede fettsyrene er strukturelle komponenter i cellene i hjertet vårt og finnes i hjernen og øynene våre. De er nødvendige for at hjertet skal fungere normalt. Disse stoffene ligner litt på lange buktende slanger, men på forskerspråket heter de umettede omega-3 fettsyrer.

Reduserer smerter i muskler og ledd

Omega-3 har betennelsesdempende effekt og bidrar til å opprettholde normalt bindevev i kroppen. Tilstrekkelig med omega-3 kan redusere smertene fordi omega-3:

 • smører muskler og ledd
 • bidrar til en bedre restitusjon etter fysisk aktivitet
 • har en betennelsesdempende effekt
 • inneholder de essensielle fettsyrene DHA og EPA (fra fisk) som er viktig for kroppen

Vitamin D kan også redusere smerter i muskler og ledd. Tilstrekkelig med vitamin D kan redusere smertene fordi:

 • mangel på vitamin D kan gi muskel- og leddsmerter
 • det er vanlig med D-vitaminmangel, spesielt på vinterhalvåret, siden solen er hovedkilden til vitamin D
Fordelen med VitaMax er at den inneholder høye mengder med både omega-3, antioksidanter fra blåbær, og vitamin D. I tillegg inneholder den også vitaminene C og E. Alle disse styrker hverandre og gir en enda bedre effekt.
 

VitaMax inneholder i kun en kapsel:

 • 510 mg omega-3, hvorav 250 mg DHA og 50 mg EPA.
 • 200 mg blåbærekstrakt, hvorav 50 mg er antocyaner.
 • 20 µg vitamin D3
 • 40 mg vitamin C
 • 10 mg vitamin E

Forbedrer konsentrasjon og hukommelse

Også i hjernen hjelper DHA til med at alt går som det skal. Mellom hjernecellene går det millioner av beskjeder hvert eneste sekund, og de bøyelige DHA-fettsyrene hjelper hjernecellene til å jobbe lynraskt.

DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon slik som for eksempel læring og hukommelse.

Antocyaner er en av ingrediensene i VitaMax som er bra for hjernen. De hjelper med å bremse demensutvikling. Ved demens feller beta-amyloid ut mellom hjernecellene, og bryter synapse-kontakten. Blåbærantocyaner hemmer utfelling av b-amyloid, stimulerer neurogenese, beskytter karveggene og opprettholder cerebral vaskularisering.

Bedrer mage og tarmsystem

Mange sliter med mageproblemer, spesielt med  irritabel tarmsyndrom (irritable bowel syndrome, IBS). Dette er en fellesbetegnelse for flere plager som har med tarm og fordøyelse å gjøre, og skyldes ofte mangel på omega-3-fettsyrer og Vitamin D3. Det kan være magesmerter, oppblåsthet, forstoppelse eller diaré. Det er også blitt kalt spastisk kolon, irritabel kolon eller mukøs kolitt. Tilstanden er vanlig og anslås å ramme mellom 8-25 % av den norske befolkningen. Irritabel tarmsyndrom kan sees hos begge kjønn og i alle aldre, men forekomsten er høyere hos kvinner enn hos menn.

Irritabel tarm kan ikke kureres, men en god fettsyrebalanse er med på å redusere inflammasjoner og kan være til hjelp. Omega-3 hjelper med mage problemer takket være sin betennelsesdempende effekt i tarmene.

For å dekke behovet for omega-3 i kostholdet og beholde en godt fettsyreballanse, anbefales 2-3 måltider med fet fisk i uken (makrell, sardiner, laks, ørret f.eks), men hvis man ikke får nok omega-3 i kostholdet er det  anbefalt å ta kosttilskudd med omega-3.

Reduserer tørrhet i øynene

Øyets netthinne med tapper og staver består av over 60% fett, mens hele øyet består av rundt 20% fett. DHA er en av komponentene i øyets netthinne.

I øynene finnes et annet viktig stoff som heter rhodopsin som sender signaler til hjernen. Fordi de slangelignende DHA-fettsyrene kan flytte på seg, hjelper de rhodopsinet med å bevege seg raskt så det kan være klart til å ta imot nye lyssignaler. Dermed er de med på å opprettholde et godt syn.

Også antocyaner er bra for synet. De bremser senil kataraktdannelse ved å fjerne radikaler som gir vridning av linseceller. Karforsyningen til retina beskyttes og utvikling av angiopatier minskes. Regenerasjon av synspurpura stimuleres.

Styrker immunforsvaret

Immunforsvar (immunsystem) er kroppens eget forsvar for å bekjempe inntrengere som for eksempel bakterier, virus eller for mye frie radikaler. Man kan derfor tenke at immunforsvaret er kroppens egen hær. Ved å tilføre kroppen antocyaner og antioksidanter gir du innsatsstyrken din bedre forutsetning til å forsvare kroppen din.

Antioksidantene og antocyanene i VitaMax kan styrke immunforsvaret ved å beskytte cellene våre mot skadelige inntrengere.

VitaMax inneholder også vitaminene C og E som er antioksidanter. 

Omega-3 har en betennelsesdempende effekt og er derfor med på å bidra til styrket immunforsvar.

Revitaliserer hudens naturlige glød

Det er antioksidanter som beskytter oss mot frie radikale angrep og hjelper også med å bremse aldringsprosessen, noe som kan ha enorme effekter på hudens helse.

Antioksidantene i VitaMax kan føre til at huden får mer glød og kan også bidra til normal sårheling. 

Hjelper med normal kollagendannelse i kroppen

En viktig ingrediens i VitaMax er Vitamin C. Dette vitaminet hjelper til normal kollagendannelse, som har betydning for blodkarenes-, knoklenes-, bruskens-, tannkjøttets-, tennenes- og hudens normale funksjon. Dette regnes som en av de viktigste funksjonene til C-vitamin. Kollagen er et protein som er viktig for dannelsen av mange vev som for eksempel knokler, brusk, hud, blodkar og tenner. C-vitaminmangel vil derfor påvirke mange ulike deler av kroppen.

Bedrer restitusjon etter trening

Etter 45-årsalderen begynner kroppen å tape muskelmasse, og evnen til å bygge opp musklene begynner å avta. Å holde seg aktiv og være i bevegelse blir derfor ekstra viktig. 

VitaMax inneholder vitamin D3 som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

Omega-3 har en betennelsesdempende effekt og er en viktig ingrediens når kroppen skal restituere seg, både ved sykdom men også etter trening.

Flere treningseksperter anbefaler derfor 3-4 gram med omega-3-fettsyren DHA daglig etter trening.

Hjelper å opprettholde sunne og sterke ben

Et sterkt skjelett er viktig for et langt og aktivt liv, og D vitamin spiller en nøkkelrolle for å kunne opprettholde sunne og sterke ben.

Vitamin D bidrar til normalt opptak av kalsium i kroppen, og dersom man har mangel på D vitamin, øker risikoen for brudd, spesielt hos eldre. Det er spesielt viktig å ta vitamin D i vinterhalvåret.

VitaMax inneholder 20 µg vitamin D3 som bidrar til å opprettholde sunne og sterke ben.

å vise at man få første måned gratis ved å bestille VitaMax

Første måned GRATIS

249,- inkl. frakt per måned
2 måneder per forsendelse.

Bestill nå
×
Ved å trykke «Bestill nå» godtar jeg