Artikler – Made in Syden

Made in Syden

«Made in Syden» er en artikkel om Leticia Rocha Fleitas og historien hennes. Hun kommer fra en litten plass i Gran Canaria hvor livet er veldig annerledes enn i Norge.

Tekst: Silje Opofte

Leti i Corralejo
Leti i Preikestolen

Du kan ikke la være å legge merke til den høyreiste, flotte damen når du kommer inn på kontorene til Anera på Mariero. Ikke bare fordi kontoret hennes er det første du kommer til, men fordi hun møter deg med et stort smil og varm fremtoning. Man føler seg velkommen det øyeblikket man går inn døren. 

Leticia snakker norsk, men aksenten røper at hun ikke er herfra.
-Jeg kommer fra Syden, ler hun så de fargerike øredobbene danser.
Man kan ta seg i å lure på folks historie når man møter dem for første gang. Bak et hvert menneske ligger en fortelling om oppvekst og reise. Noen har reist lengre enn andre.
Leticia kommer fra Gran Canaria, rettere sagt en liten plass bestående av kun seksten familier, kalt Las Tapias. Livet der er ganske fjernt fra det nordmenn forbinder med sine solferier på «Granca».
Det lille tettstedet ble bygget opp av fattige fjellfolk som levde av jordbruk eller de jobbene de kunne få uten utdannelse. Nesten alle hadde et jordområde hvor de dyrket grønnsaker. Noen hadde et par kuer, eller geiter, som faren til Leticia.

Hun ville så gjerne studere og oppleve verden. Å studere videre etter ungdomskolen var hverken vanlig eller verdsatt.

Leticia skilte seg ut i den lille landsbyen, hun ville så gjerne studere og oppleve verden. Å studere videre etter ungdomskolen var hverken vanlig eller verdsatt. Det viktigste var å få seg en jobb så raskt som mulig for å kunne bidra til familiens husholdning.
-Jeg hadde andre ønsker for fremtiden enn det som vanlig der jeg kom fra. Foreldrene mine kunne ikke betale studiene for meg så jeg jobbet hardt i mange år. Hver helg, hellidager og ferier. Slik betalte jeg blant annet førerkortet mitt, min første bil og en bachelor i Industri Design.
Livet har en tendens til å ta uante retninger. Sommeren 2000 traff hun nordmannen Eirik gjennom felles venner. Det skulle ta hele fire år før de ble kjærester, men da var det gjort.

"Familien min elsket ham fra første stund, men min mor var nok redd for at jeg skulle flytte til Norge med ham"

– Han var en flott nordmann, høy, blond og med blå øyne og han fikk meg alltid til å le. Men det jeg likte best var at han var smart og at vi hadde felles planer for livet. Familien min elsket ham fra første stund, men min mor var nok redd for at jeg skulle flytte til Norge med ham, smiler Leticia.
– Vi flyttet sammen, giftet oss og bodde i Las Palmas i to år. Da den økonomiske krisen kom til Spania i 2008 bestemte vi oss for det min mor fryktet, å flytte til Norge. Her kom våre to døtre til verden.

Men det er ikke bare enkelt å få jobb i Norge som tilflytter fra et annet land. Mange opplever å komme til Norge med gode utdannelser og jobberfaring, men sliter med å finne en jobb som matcher kompetansen. Slik var det også for Leticia i flere år. Derfor var gleden desto større da hun fikk jobb i Anera som digital markedsfører og markedsansvarlig.

"Nå stortrives jeg og håper jeg kan være i denne jobben lenge! Det skjer så mye spennende nå og det er så gøy å være med på."

-Jobbsituasjonen min i Norge har alltid vært ganske frustrerende. Nå stortrives jeg og håper jeg kan være i denne jobben lenge! Det skjer så mye spennende nå og det er så gøy å være med på.
Det er ingen tvil om at det er travle dager for Leticia og daglig leder i Anera, Øystein Skjæveland. I disse dager relanseres kosttilskuddet VitaMax.

Etter å ha vært frisk hele sitt liv endret ting seg da hun ble gravid for første gang.

For Leticia engasjerer dette mer enn en vanlig jobb. Hun har nemlig selv opplevd hvor mye helsen påvirker alle aspekter av livet. Etter å ha vært frisk hele sitt liv endret ting seg da hun ble gravid for første gang.

– Jeg begynte plutselig å reagere allergisk på det meste jeg spiste og hadde konstant luft i magen. Siden da har jeg hatt store problemer med matallergier. Jeg har ofte vond og løs mage etter å ha spist.
Helse og livsstil har blitt en interesse. Hun må være bevisst på hva hun spiser og hvordan hun lever.
– Jeg er interessert i kosttilskudd fordi jeg selv er avhengig av tilskudd for å ha et normalt liv uten plager.

"Jeg er interessert i kosttilskudd fordi jeg selv er avhengig av tilskudd for å ha et normalt liv uten plager."

Leticia har en aktiv og sunn livsstil som hun mener hjelper henne til å ha færre plager. Men hun mener likevel at det som hjelper henne mer enn både zumba og yoga er de daglige inntakene av omega 3.
– Jeg opplever at det virker betennelsesdempende for magen min og jeg merker godt hvis jeg tar en pause fra det. Da får jeg «krise-episoder» mye oftere. Jeg gleder meg til nye VitaMax kommer. Da holder det med èn kapsel daglig.

VitaMax består av en unik kombinasjon av naturlige ingredienser og vitaminer. Omega 3, antioksidanter, antocyaner, og vitaminene D3, C og E. Dette er en sammensetning som vil kunne bidra til en styrket fysisk og psykisk helse ved daglig inntak.

"Jeg gleder meg til nye VitaMax kommer. Da holder det med èn kapsel daglig."

Kosttilskuddet skal selges via den første nettbutikken i Norge som gi deg mulighet for å styre abonnementet ditt som du ønsker og som bruker Klarna som betalingsmetode.
-Det betyr «bye bye» til fakturaer i posten! Er det ikke fantastisk, spør en strålende Leticia mens hun ler og vinker farvel til fakturaens tid.
Reisen hennes har tatt henne til en jobb hvor både kompetanse, utdannelse, til og med erfaring med fysiske plager, kommer til sin rett. Hun vet at produktet hun jobber med kan hjelpe andre.
Leticia har kommet hjem.

Leti på toppen
Leti danser zumba
Leti rir

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)