Artikler – Kosthold som reduserer blodtrykket

Kosthold som reduserer blodtrykket

Høyt blodtrykk er den fremste risikofaktoren for hjerte- og karsykdommer som hjerneslag og hjerteinfarkt. Ca. 1,5 millioner nordmenn har i dag høyt blodtrykk, det vil si over 30 prosent av den norske befolkning. Det er mye. Er det derfor viktigere enn noen gang med et kostholdet som reduserer blodtrykket på en naturlig måte.

Blodtrykket øker naturlig med alderen 

De fleste som har høyt blodtrykk, føler seg ikke syke. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer, blant annet hjerteinfarkt og slag. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk, men hodepine, tretthet og svimmelhet kan være symptomer, særlig ved svært høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk oppdages som oftest på en tilfeldig blodtrykkskontroll. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger.

Selv om blodtrykket stiger med alderen hos de fleste, er livsstil en viktig faktor som påvirker blodtrykkstigningen. Røyking, overvekt og fedme, et høyt alkoholinntak, lite fysisk aktivitet og et usunt kosthold er utbredte risikofaktorer for høyt blodtrykk.

Forebygg høyt blodtrykk

Det mest gunstige kostholdet for å senke blodtrykket naturlig består først og fremst av mye frukt og grønnsaker samt magre meieriprodukter.

Med Et variert og sunt kosthold sammen med trening og annen fysisk aktivitet kan du selv forebygge risikoen for høyt blodtrykk.

Start blant annet med å bytte ut mettet fett med flerumettede fettsyrer. Vet du ikke hvordan? Her finner du noen tips.

Ifølge Helsedirektoratet kan dette på sikt redusere risikoen for en rekke helseproblemer forbundet med forhøyet blodtrykk.

Vi vet også at et høyt saltinntak over tid øker blodtrykket, mens det å redusere saltinntaket senker blodtrykket.

Blåbær og omega-3’s dokumenterte egenskaper kan hjelpe

Et høyt inntak av frukt, grønnsaker og bær er utvilsomt sunt for kroppen. Spesielt antocyanene fra blåbær kan virke blodtrykks- og kolesterolsenkende. Antocyaner er en gruppe pigmenter (plantefargestoffer) som er blant de mest effektive og aktive antioksidantene som finnes.

De kan blant annet bidra til å styrke immunforsvaret ditt – i tillegg til at de kan hjelpe på blodtrykket og opprettholde en normal kolesterolbalanse. De sterke antioksidantene, også kalt antocyaner som finnes i blåbær samt vitamin C, kan ha en blodtrykkssenkende effekt. Sammen med de dokumenterte effektene fra Omega 3 kan det sees endringer i blodtrykket allerede etter to uker.

Alle de gode ingredienser i kun 1 kapsel

VitaMax inneholder tilsvarende like mye som de beste rene blåbærproduktene på markedet, men i de fleste tilfeller faktisk mer! I tillegg får du den beste høykonsentrerte Omega 3, vitamin C, D3 og E i en og samme kapsel. Det gjør VitaMax til et av de beste høykvalitets- og høykonsentrerte kombinasjonsproduktene du finner på markedet!

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)